Περισσότερα δρομολόγια σε ώρες/μέρες αιχμής

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 2.92 (12 ψήφοι)
  • Υποβλήθηκε

  • Εγκρίθηκε

  • Κέρδισε

        

Θεματική κατηγορία της ιδέας:: Διαχείριση κυκλοφορίας και κινητικότητας Αναδιάταξη της οργανωτικής δομής
Μέσο Μεταφοράς (υφιστάμενο ή μελλοντικό):: Λεωφορείο
Ποιός είναι ο στόχος της ιδέας;: Αυξάνει την ικανοποίηση των χρηστών-επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς Αυξάνει την ικανοποίηση των εργαζομένων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Καταχωρήθηκε: πριν από 7 χρόνια
Χρήστης: ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ ΤΖΕΝΗ

Σύντομη περιγραφή της ιδέας (μεγ. 50 λέξεις):

Περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων σε ώρες αλλά και μέρες αιχμής για την καλύτερη, γρηγορότερη, ασφαλέστερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και την καλύτερη απόδοση του οδηγού.

Ανάπτυξη της ιδέας (αν είναι απαραίτητο):

Η Θεσσαλονίκη ως μια από τις μεγαλύτερες πόλεις, συχνά μαζεύει στις στάσεις μεγάλο βαθμό κατοίκων που θέλουν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία, όμως δεν μπορούν, καθώς τα λεωφορεία είναι γεμάτα και δεν χωράνε να μπουν. Για αυτό το λόγο ο ΟΑΣΘ θα μπορούσε σε ώρες αιχμής να τοποθετεί περισσότερα λεωφορεία, από τον καθορισμένο αριθμό γραμμών, το ένα πίσω από το άλλο ώστε να μην υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να μπει στην γραμμή που επιθυμεί, αλλά να μπορεί να παίρνει το ακριβώς επόμενο που θα έρχεται μετά από λίγα λεπτά. Το ίδιο να συμβαίνει όχι μόνο τις ώρες αιχμής, αλλά και τις μέρες αιχμής (π.χ μερικές Κυριακές όπου τα καταστήματα είναι ανοιχτά και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα κατοίκων). Ουσιαστικά ο ΟΑΣΘ θα πρέπει να "προνοεί" για τις επίκαιρες καταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη, βοηθώντας έτσι στην μείωση τις αγανάκτησης των πολιτών που δεν χωράνε να μπουν στα λεωφορεία, αλλά και στην καλύτερη απόδοση του οδηγού ο οποίος θα μπορεί να οδηγεί χωρίς "σπρωξίματα" και άγχος για το ότι αφήνει κόσμο εκτός λεωφορείου άθελά του. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό ο χρόνος ζωής των οχημάτων θα αυξηθεί, καθώς συχνά συναντάμε λεωφορεία που κυριολεκτικά μένουν στην μέση του δρόμου από την υπερφόρτωση που έχουν. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα και την ασφαλέστερη μετακίνηση, καθώς τα λεωφορεία έχουν έναν καθορισμένο αριθμό επιβατών που χωράνε αλλά σχεδόν ποτέ δεν τηρείται λόγω της μεγάλης ζήτησης.


Λεωφ. Νίκης, Θεσσαλονίκη 546 21, Ελλάδα

Μοιραστείτε την ιδέα