Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Πατήστε εδώ για να δείτε τις 20 καλύτερες ιδέες που αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή.

Συντονισμός δρομολογίων διαφορετικών γραμμών στις κοινές διαδρομές

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 2.38 (4 ψήφοι)
  • Υποβλήθηκε

  • Εγκρίθηκε

  • Κέρδισε

        

Θεματική κατηγορία της ιδέας:: Διαχείριση κυκλοφορίας και κινητικότητας Ψηφιακές υπηρεσίες στήριξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς Αναδιάταξη της οργανωτικής δομής
Μέσο Μεταφοράς (υφιστάμενο ή μελλοντικό):: Λεωφορείο
Ποιός είναι ο στόχος της ιδέας;: Αυξάνει την ικανοποίηση των χρηστών-επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Καταχωρήθηκε: πριν από 7 χρόνια
Χρήστης: ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

Σύντομη περιγραφή της ιδέας (μεγ. 50 λέξεις):

Με συντονισμό των δρομολογίων διαφορετικών γραμμών με κοινά τμήματα διαδρομών, με βάση την ώρα αναχωρήσεως και τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι την είσοδο στο κοινό τμήμα διαδρομής, μπορεί να εξασφαλιστεί πυκνότερη διέλευση και αποφυγή ταυτόχρονης αφίξεως στις στάσεις του κοινού τμήματος διαδρομής.

Ανάπτυξη της ιδέας (αν είναι απαραίτητο):

Γραμμές όπως πχ. η 17 και η 37 έχουν μεγάλο κοινό τμήμα διαδρομής στην Εγνατία και την Αγίου Δημητρίου. Εάν συντονιστούν τα δρομολόγια, το παραπάνω κοινό τμήμα διαδρομής μπορεί να εξυπηρετείται με μια διέλευση λεωφορείου ανά 7~8' περίπου, αντί της τωρινής που είναι για το 17 περίπου 15' και το 37 περίπου 30', αλλά συνήθως το 17 και το 37 φθάνουν μαζί ή με πολύ μικρή χρονική διαφορά ανά ~30' λεπτά, και στο ενδιάμεσο το 17 μόνο του. Το ίδιο ισχύει στις περισσότερες διαδρομές που διέρχονται από την Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Εγνατία, Βασ. Όλγας και Παραλιακή. Σε πλέον προωθημένο στάδιο, με κατάλληλη υποστήριξη πληροφορικής, μπορεί να βελτιστοποιείται σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο, όλο το σύστημα των λεωφορειακών γραμμών.


Λεωφ. Νίκης, Θεσσαλονίκη 546 21, Ελλάδα

Μοιραστείτε την ιδέα