Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Πατήστε εδώ για να δείτε τις 20 καλύτερες ιδέες που αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή.

Συλλογή πόντων με την επικύρωση κάθε εισιτηρίου - Διαγωνισμοί, κληρώσεις και δώρα με εξαργύρωση πόντων (συνδυασμός με ηλεκτρονικό εισιτήριο)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 3.10 (21 ψήφοι)
  • Υποβλήθηκε

  • Εγκρίθηκε

  • Κέρδισε

        

Θεματική κατηγορία της ιδέας:: Ψηφιακές υπηρεσίες στήριξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Μέσο Μεταφοράς (υφιστάμενο ή μελλοντικό):: Λεωφορείο
Ποιός είναι ο στόχος της ιδέας;: Αυξάνει την ικανοποίηση των χρηστών-επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Καταχωρήθηκε: πριν από 7 χρόνια
Χρήστης: Ιουλία Περατίτη

Σύντομη περιγραφή της ιδέας (μεγ. 50 λέξεις):

"Δελεασμός" και "ανταμοιβή" του επιβάτη που επιλέγει τα ΜΜΜ -Καθημερινές/Εβδομαδιαίες κληρώσεις με μικρά και μεγάλα δώρα όπως: μηνιαίες κάρτες ΜΜΜ, κινητά τηλέφωνα, gadgets, ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές, χρηματικά ποσά κλπ. -Δυνατότητα εξαργύρωσης πόντων σε μορφή δωροκουπονιών σε επιλεγμένα καταστήματα (ένδυσης, καφετέριες, εστιατόρια, ηλεκτρονικών ειδών, σούπερμαρκετ, βενζινάδικα κλπ)

Ανάπτυξη της ιδέας (αν είναι απαραίτητο):

Σε συνδυασμό με την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κατά την είσοδο και έξοδο στο ΜΜΜ) και τη χρήση τεχνολογικών εφαρμογών (GPS κλπ) για τον αριθμό των πόντων, θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη περαιτέρω στοιχεία όπως: -η χιλιομετρική απόσταση της διαδρομής -ο συνολικός χρόνος διαδρομής του χρήστη (βάση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο) -χρήση ΜΜΜ σε ώρες αιχμής -συνολικός αριθμός επιβατών στο ΜΜΜ κατά τη διάρκεια διαδρομής (σχέση πραγματικού αριθμού επιβατών και θεωρητικού αριθμού επιβατών πληρότητας του ΜΜΜ) -δρομολόγιο σε δρόμους μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης -επιβίβαση από στάση κοντά σε χώρο στάθμευσης εκτός κέντρου -καθυστέρηση άφιξης ΜΜΜ και κατ' επέκταση η αυτόματη συμμετοχή του χρήστη σε κληρώσεις αναλόγως της συνολικής εβδομαδιαίας/μηνιαίας κίνησής του. Για πιο οικονομική, άμεση και υλοποιήσιμη λύση (χωρίς την κατ'ανάγκη υλοποίηση ηλεκτρονικού εισητηρίου) ο επιβάτης μπορεί να καταχωρεί ηλεκτρονικά σε application τον κωδικό που θα αναγράφεται στο εισιτήριο. Ανάλογα με την τιμή του εισιτηρίου θα εξασφαλίζονται και οι αντίστοιχοι πόντοι. Κάποιοι κωδικοί θα κερδίζουν αυτόματα με την καταχώρηση τους κάποιο δώρο. Οι κάτοχοι μηνιαίας κάρτας θα μπορούν να έχουν περισσότερες συμμετοχές στις κληρώσεις ή κάποιο άλλο "bonus"-κίνητρο.


Λεωφ. Νίκης, Θεσσαλονίκη 546 21, Ελλάδα

Μοιραστείτε την ιδέα