Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Πατήστε εδώ για να δείτε τις 20 καλύτερες ιδέες που αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή.

Προσωπική κάρτα με πιστωτικές μονάδες και χρέωση ανά στάση

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 2.50 (2 ψήφοι)
  • Υποβλήθηκε

  • Εγκρίθηκε

  • Κέρδισε

        

Θεματική κατηγορία της ιδέας:: Ψηφιακές υπηρεσίες στήριξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Μέσο Μεταφοράς (υφιστάμενο ή μελλοντικό):: Λεωφορείο Μετρό Τραμ Αστικό τραίνο Θαλάσσια αστική συγκοινωνία
Ποιός είναι ο στόχος της ιδέας;: Αυξάνει την ικανοποίηση των χρηστών-επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς Μειώνει το κόστος των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Καταχωρήθηκε: πριν από 5 χρόνια
Χρήστης: Βασιλική Αϊντζή

Σύντομη περιγραφή της ιδέας (μεγ. 50 λέξεις):

Δημιουργία προσωπικού διακριτικού (π.χ. qr code), το οποίο θα διατίθεται και σε μορφή κάρτας και σε app για κινητά και θα "σκανάρεται" κατά την είσοδο και την έξοδο στο μέσο μεταφοράς. Πρακτικά η χρέωση θα γίνεται με βάση τις στάσεις που μετακινήθηκε ο επιβάτης και όχι με την κάθε επιβίβαση.

Ανάπτυξη της ιδέας (αν είναι απαραίτητο):

Πιστώνοντας ένα ποσό στην προσωπική του κάρτα θα μπορεί κανείς να την "φορτώσει" με credits. Για κάθε στάση που διανύει ο επιβάτης στο μεταφορικό μέσο θα χρεώνεται με τα αντίστοιχα credits. Έτσι θα πληρώνει μόνο το πραγματικό ποσό που αντιστοιχεί στη μετακίνησή του και όχι ολόκληρη τη διαδρομή που διανύει το μέσο. Επίσης, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ζώνες μετακίνησης, οι οποίες θα χρεώνουν με διαφορετικά credits τις διαδρομές εντός και εκτός πόλεως (π.χ. Ζώνη Α - εντός Θεσσαλονίκης - 1 credit/στάση, Ζώνη Β - εκτός Θεσσαλονίκης - 2 credits/στάση κ.ο.κ.). Τέλος, η κάρτα αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για όλα τα μέσα μεταφοράς αλλάζοντας τη χρέωση σε σχέση με το μέσο (π.χ. αστικό 1 credit/στάση, μετρό 2 credits/στάση κ.ο.κ.).


Λεωφ. Νίκης, Θεσσαλονίκη 546 21, Ελλάδα

Μοιραστείτε την ιδέα