Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Πατήστε εδώ για να δείτε τις 20 καλύτερες ιδέες που αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή.

Πάρκινγκ, πεζοδρομήσεις και λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 2.88 (12 ψήφοι)
  • Υποβλήθηκε

  • Εγκρίθηκε

  • Κέρδισε

        

Θεματική κατηγορία της ιδέας:: Υποδομές δικτύων Διαχείριση κυκλοφορίας και κινητικότητας Αναδιάταξη της οργανωτικής δομής
Μέσο Μεταφοράς (υφιστάμενο ή μελλοντικό):: Λεωφορείο
Ποιός είναι ο στόχος της ιδέας;: Αυξάνει την ικανοποίηση των χρηστών-επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Καταχωρήθηκε: πριν από 7 χρόνια
Χρήστης: Κανελόπουλος Δαμιανός

Σύντομη περιγραφή της ιδέας (μεγ. 50 λέξεις):

Ολοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται καθημερινά στο κέντρο της πόλης. Προτείνω πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης με κυκλοφορία μόνο λεωφορείων και ταξί.

Ανάπτυξη της ιδέας (αν είναι απαραίτητο):

Πιο συγκεκριμένα προτείνω πεζοδρόμηση του τμήματος Ιων.Δραγούμη μέχρι και Εθν.Αντιστάσεως και κάτω από την Εγνατία μέχρι παραλία. Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα προκαλείται από οδηγούς που ψάχνουν να παρκάρουν ή από απελπισμένους που διπλο-τριπλοπαρκάρουν. Για να επιλυθούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από την πεζοδρόμηση θα πρέπει να δημιουργηθούν 3-4 τεράστια, πολυόροφα, ΔΩΡΕΑΝ πάρκινγκ πέριξ του κέντρου(π.χ. στο λιμάνι, ακόμη και πλωτό πάρκινγκ!!, στην ΔΕΘ, στην πλατεία Δικαστηρίων, στο παλιό δημαρχείο Θεσσαλονίκης ή οπουδήποτε αλλού κρίνει ο Δήμος. Ο Δήμος εναλλακτικά θα μπορούσε να αγοράσει ή να επινοικίασει τα ήδη υπάρχοντα ιδιωτικά πάρκινγκ). Ο κόσμος θα αφήνει τα αυτοκίνητά του και θα κινείται στο ιστορικό κέντρο πεζός, με ποδήλατο, με ΔΩΡΕΑΝ λεωφορειάκια που θα κινούνται μόνο μέσα στο ιστορικό κέντρο(shuttle buses) όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Για τα καταστήματα θα υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο τροφοδοσίας.


Λεωφ. Νίκης, Θεσσαλονίκη 546 21, Ελλάδα

Μοιραστείτε την ιδέα